İkamet izni başvurusu ile ilgili bilmeniz gerekenler

Hukukist Hukuk Bürosu olarak yaptığımız tespitlere göre  ikamet izni ile ilgili en çok merak edilen ve sık sorulan sorular şunlardır: İkamet izni nasıl alınır ? İkamet izni başvuru formu nasıl doldurulur ? İkamet izni nasıl iptal edilir ? İkamet tezkere bilgisi nedir? İkamet tezkeresi harcı ne kadardır ? Aile ikamet izni ne demektir ? Aile ikamet izni uzatma başvurusu nasıl yapılır ?

 

İkamet izni almak şart mıdır ?

Türkiye’de vize ya da vize muafiyetinin tanıdığı süreden fazla kalacak yabancılar, yine Türkiye’de doksan günden fazla sürede  kalacak yabancılar Türkiye ikamet izni almak zorundadırlar.

 

Vize nedir ?

Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.

 

İkamet izni başvuruları nereye yapılır ?

Yabancıların ikamet izni başvurularını ikamet etmek istedikleri ila valiliklerine yapmaları gerekmektedir. İleride hak kaybına uğramamak için ikamet izin başvurularınızı Avukat araclılığı ile yapmanızı öneririz.

İkamet izninin kanuni dayanağı: 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslarası Koruma Kanunnuna göre altı çeşit ikamet izni düzenlenmiştir. İlk İkamet izin başvurusu, İkmet uzatma başvurusu ve Geçiş başvurusu e-ikamet sistemi üzerinden alınmaktadır.

 

Göç idaresi nedir ?

Göçle ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere  6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü kurulmuştur.

 

Göç Kurulunu görevleri nedir ?

Göç Kurulu 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye’nin yabancılarla ilgili göç stratejilerini belirlemek, koordinasyonunu ve uygulanmasını takip etmekle görevli “Göç Kurulu” yapılandırılmıştır.

Göç idaresi müdürlükeri üzerinden veya göç idaresinin internet sitesi üzerinden bilgi alınabilir.

 

İkamet izni almak için gelir şartı var mı ? Bankada para olması gerekir mi ?

Kısa dönem ikamet izinlerinde ve öğrenci ikamet izinlerinde yabancının beyanı yeterlidir. Aile ikamet izinlerinde destekleyicinin ailede fesr başına düşen miktarın asgari ücretin üçte birinden az toplam miktarı ise asgari ücret tutarından az olamaz.

Bunun yanında gelir getiren taşınmazın buluması veya banka hesabından geçimin sağlamaya yeter derecede paranın bulunması gerekmektedir.

 

İkamet tezkeresi harcı ne kadardır ?

İKAMET İZNİ HARÇ TUTARI ülkelere göre değişmektedir.

İKAMET İZİN BELGE BEDELİ  ise 01.01.2019 tarihinden geçerli olacak İkamet İzni Belgesi Değerli Kağıt bedeli 2019 yılı için 89,00 TL’dir.

 

İkamet İzmin başvuruları ne kadar sürede sonuçlarnır ?

İkamet izni başvuruları en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır.

 

YİMER Nedir ?

YİMER: Yabancıların ikamet izin işlemlerine ilişkin her türlü soru ve sorunlarnda bilgi alınabilecek idaredir. Yabancılar yut içinden 157 yurt dışından da 90 312 157 11 22 nolu telefondan ikamet izni ile ilgili

Yabancı İletişim Merkezi YİMER’den bilgi alabilirler.

Son dönemlerde İl Göç İdaresi müdürlüklerine sahte belgelere yapılan ikamet izni başvurularında artış olmuştur. Bu nedenlerle hukuki haklarınızı ve yasal prosedürü öğrenerek hukuki işlemlere başlamanız önem arz etmektedir.

 

İkamet izni başvurularınlarda yalan beyanın cezası:

İkamet izni başvurularının herhangi bir aşamasında resmi mercilere yalan beyanda bulunmak Resmi belgenin Düzenlenmesinde yalan beyan suçunu oluşturur. Cezası ise 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezasıdır.

 

Hukukist Hukuk Bürosu olarak ikamet izni başvuru aşamasından sonuçlandırma aşamasına kadar tüm hukuki süreçlerde terübeli avukatlarımız ile sizlere hukuki hizmet sunmaktayız. İkamet izni nasıl alınır ? İkamet izni başvuru formu nasıl doldurulur ? İkamet izni nasıl iptal edilir ? İkamet tezkere bilgisi nedir? İkamet tezkeresi harcı ne kadardır ? Aile ikamet izni ne demektir ? Aile ikamet izni uzatma başvurusu nasıl yapılır ? sorunlarınız için ve ikaet izni ile ilgli tüm hukuki sürecç konusunda bilgi almak için lütfen whatsapp’tan veya iletişim formundan radevu alınız.

Hukukist Avukatlık Ofisi

Bu sitede yazılanlar genel bilgi mahiyetindedir. Sitemizdeki makaleler fikri bir çalışmanın ürünü olarak telif hakları ile korunmaktadır. Makalelerin tamamı kaynak gösterilse dahi iktibas edilemez. Alıntı kuralları çevçevesinde bir paragraflık kısmen alıntı yapılarak ve kaynak olarak link verilerek alıntı yapılabilir.

SOSYAL MEDYA

Bize Ulaşın

Talatpaşa Cad. No:42/7 Bahçelievler / İSTANBUL

0543 883 77 70

info@hukukist.com/

www.hukukist.com/

× Whatsapp Hattı